keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

kp 1

Ja näin.


En sillätavalla totaalisen epätoivoiseksi itseäni vielä luokittele, mutta varmaan aika lähelle. Lapsettomuuteenhan kuulee ja näkee yhtä sun toista taitoa ja temppua, joiden sanotaan auttavan raskaaksi tulemisessa.  Toisaalta onhan tässä ollut useampi vuosi aikaa aina silloin tällöin "testata" jotain "taikoja". Ajatuksella, että ei se ota, jos ei annakaan. Listaan tähän nyt mitä tällä istumalla muistan:

Jalat ylös: tämä kaikkien tätien ensimmäisenä suustaan ulos päästetty lausahdus ei varmaan koskaan oikeasti ole auttanut ketään tulemaan raskaaksi?


Greippimehu: Vähäkalorinen hedelmämehu, johon voi jäädä koukkuun ihan ilman tausta-ajatusta siitä, että keskustelupalstoilla varsin monet uskovat tämän lopulta johtavan raskautumiseen. Hyvää janojuomaa, mutta tuskin paljon muuta.


Foolihappo: Lopetin foolihappolisän noin puoli vuotta sitten, sitä ennen olin syönyt pieniä taukoja lukuun ottamatta noin 5 vuotta. Ei auttanut.

punaviini:  Muutaman kierron olen kokeillut tätäkin, että lasillinen punaviiniä ovulaatiohetken jälkeen. Rentouttaa ja hyvin rupeaa nukuttamaan. Aivan ihka ensimmäisen kerran kun tätä kokeilin, niin tulin raskaaksi. Tosin silloin oli kaksi munarakkulaa todistetusti kasvanut ja irronnut, että sillä varmaan se suurempi vaikutus asiaan. Myöhemmin en ole saanut muita hyötyvaikutuksia punaviinistä kuin paremmat yöunet.


Maca-jauhe: Ainoa tapa, millä kyseistä litkua sai kurkusta alas, oli sekoittamalla se johonkin sakeaan pirtelöön. Hirveän hajuinen ja makuinen superfood, josta tuli kieltämättä hieman energisempi olo. Parin kuukauden syömisen jälkeen totesin, että ei minun pakko ole tätä litkua juoda. Elämässä kuuluisi nauttia, myös siitä, mitä tunkee suuhunsa.


Ashwagandha: Toinen superfood, joka lupaa yhtä sun toista apua piristyksestä hormoonihäiriöihin. Maku on jo ihan siedettävä. Ei yökkimisreaktiota heti pussia avatessa kuten macassa. Maku on puinen, ja juurestahan ko. aine lienee otettu, joten ihmekkös tuo. Yleinen energiataso ehkä tämän käyttämisen myötä myös pikkuisen parempi. Lapsettomuutta se ei silti kahden 3 kk käyttökuurin jälkeen ole poistanut. Tämä jauhe kuuluu tällä hetkelläkin päivävälipalaksi. Kroppa tarvii jostain voimaa, ja ehkä tämä jauhe voi vähän vahvistaa.

Gelee Royale: Kuningatar-mehiläisen vahasta valmistetut kapselit. Taisin syödä kaksi purkkia putkeen, eli jotain 2-3 kk. Tämäkin nosti yleistä energiatasoa ja hävitti pms-oireita vähäsen. Raskaaksi se ei auttanut.

Hormoonijooga: Tämä höpsötys oli kestoltaan lyhin kokeilu. Parin viikon ajan, ennen oletettua ovulaatiota jumppailin nettivideon tahtiin. Lihakset vetreytyivät, mutta muuta ei varmaankaan edes saa odottaa noin lyhyeltä tuttavuudelta. Mutta tulipahan testattua.

Miniaspiriini: Trombosyyttien ollessa koholla, oma-alotteisesti rupesin syömään osin verta ohentaakseni ja osin kokeillakseni onko minun lapsettomuudessa sitten kyse ehkä jostain, mihin nämä tapletit saattaisivat auttaa. Nettikeskusteluissa, jotakuta olivat nämäkin auttaneet raskautumaan. Tämä on sinällään uusi tuttavuus, että nyt syön niitä reilua toista kuukautta. Jotenkaan en vain jaksa ihan satasella uskoa, että tämäkään olisi sellainen ihme pilleri, joka voisi toimia kohdallani, mutta jos se nyt edes tuota verta ohentaisi, niin säästyisi edes veritulpalta.

Liikunta ja terveelliset elämäntavat: Näillä on menty jo viidennes vuosisataa. Ehkä pitäisi lopettaa elämästä terveellisemmin ja katsoa mitä tapahtuu.

Vitamore: Tämä uusi tuttavuus pompsahti silmiini viime viikolla, kun googlettelin mahdollisia ovulaatio-ongelmia. Olen siis yrittänyt diagnosoida itse itseäni googlettamalla :) Olen tässä vuosien saatossa käyttänyt sellaista pois-sulkevaa metodia, jossa tutkimusten ja tuntemusten kautta koitan arvuutella, että mikä minulla ei ainakaan ole. Vankalla pohjalla mennään ;) No, mutta siis kuten jo aiemmin sanoin, ei se ota jos ei annakaan... Tätä en ole vielä kokeillut. Estrogeenin ja progesteroonin epätasapainoon pitäisi tämän ihmepillerin vaikuttaa. Ehkä enemmän vaihdevuosioireisiin, mutta eihän tässä enää niin nuoria ollakaan. Siitä olen diagnosointini perusteella jo melkoisen vakuuttunut, että kyse on jostain hormoonallisesta häiriöstä. Ja näitä kaiken maailman luontaisjuttujahan niihin sitten voi kokeilla. Auttoivat tahi eivät. Yleensä ei. Tästä vitamoresta en siis vielä tiedä, koska tänään nappasin ensimmäisen ruskean yrittisen makuisen pillerin.

*******


Yhtä kaikki. Olen silti sitä mieltä, että Riemannin hypoteesikin ratkeaa helpommin, kuin että minut saisi tulemaan raskaaksi.

1 kommentti:

  1. Täytyy myöntää, että on tullut kokeiltua jos jonkinlaista kikkaa, että raskautuisi... Nykyään en jaksa enää vaivautua. Pyllyn saatan nostaa koholle, jos oikein toiveikkaalla tuulella olen. Toisinaan kyllä käy mielessä, että pitäsikö sitä kuitenkin... Miniaspiriinia en ole vielä kokeillut mutta olen siitä hyvää lukenut. Ehkä raskautumiseni vaatisikin vain asperiinia...

    Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista