perjantai 20. syyskuuta 2013

kp 20

En ole oikein jaksanut kirjoittaa. Eikä minulla kai ole mitään kerrottavaakaan. Ellen kerro, että kaksi kaveriani on tässä ilmoittanut odottavansa.

Kuukauden ajan päässäni ovat kummitelleet edellisen inseminaation aikana lääkärisetän puolivahingossa tokaisemat sanat: "Onko sulla ollut endometrioosia?" Olin tietenkin ihan hämmästyksissäni siinä haarat levityksessä, että mitäh? ei kukaan ainakaan ole sanonut mitään. Se keskustelu jäikin sitten siihen. Jonnekin takaraivoon kai nuo sanat silti tarttuivat, kun aika ajoin ne pompsahtavat mieleen.

Mistä sen endon sitten oikein tietää? Olen kuvitellut, että lukuunottamatta sitä, etten saa lämpöjäni pysymään ylhäällä ovulaation jälkeen, minussa ei pitäisi olla mitään vikaa? onko sitä sittenkin? Ja jos on, niin miksei kukaan halua tutkia sitä enempää? Vai olisiko se lopputulema sama jokatapauksessa -- ivf.

Ajattelin tässä tulevien kuukausien aikana yrittää parhaani mukaan keskittyä ihan kaikkeen muuhun kuin siihen, että odottaisin tulevia hoitoja. Ja totta puhuakseni, enpä minä niitä juuri odotakaan. Kauhulla lasken tunteja, koska se tulee eteen. Se ainoa tapa tehdä lapsia.

Olen kiitollinen siitä, että pystyn hukuttamaan itseni työntekoon ja opiskeluun. Se saa minut nousemaan aamuisin sängystä ja aloittamaan uuden päivän.

7 kommenttia:

 1. Aika samoja tuntemuksia ku mulla oli keväällä. Ei tää ivf ole toistaiseks ihan kauheeta ollu, stressaavaa kylläkin, mutta eipä ole tarvinnu ovulaatiota kytätä ja seksiä täsmätä.
  Jaksamisia!
  P.s.mulla on kolme kaveria pyöräyttänyt mukulat ulos sillä aikaa ku mä oon piikitelly munasolujani kasvamaan. Pitäs varmaan ultrakuvaa jakaa facessa "siellä ne 6mahdollista lasta kasvaa..."

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Pistää miettimään tuo lääkärin kommentti endometrioosista. Kuinkahan moni sitä sairastaa tietämättään :( Oon vähän lueskellut, että tiettyä endon laatua ei nähdä ultrassa eikä huomata sisätitkimuksessakaan.

  Itse olen 12 vuotta käynyt tutkituttamassa milloin missäkin outoja tuntemuksia vasemmalla kohdun yläpuolella. Ei koskaan mitään selitystä. Nykyään siinä kohdin tuntuu kipua kiertoliikkeissä ja jossain muissa nopeissa liikkeissä.

  Oon kovasti tivannut lääkäreiltä endon mahdollisuudesta, mutta yleensä siihen vain kohautellaan hartioita. Onkin miettinyt, että onko sillä sitten väliä, että tehdäänkö hoidot endopotilaille samalla tavalla, kuin muillekin lapsettomuuspotilaille. Ts. onko polku aina sama? Ja jos kipujen puolesta pärjää ok, niin onko IVF parempi katsoa ensin ja onko tähystysleikkaus se ihan viimeinen vaihtoehto?

  Tällaisia oon tässä miettinyt, kun mun vatsassa on jotain outoa. Ja ollut kauan. Jotain mitä ei osata selittää. Endometrioosi???

  Jaksamista sinne <3

  VastaaPoista
 4. Mulle lääkäri sanoi että ensin yritetään minut raskaaksi saada, ettei leikkaukseen tarvitsisi lähteä ja endon vuoksi pitkällä kaavalla mentiin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Sitä mäkin luulen, että ivf se lopputulema jokatapauksessa olisi. Sitten kun nyt kiusaan itteäni vielä lukemalla kanssa noita nettikirjoituksia, niin siellähän peijakkaat raskautuvat ihan ilman hoitojakin endosta huolimattakin. Eli varmaan ihan henkimaailmanjuttuja tämä lapsentekeminen.

  VastaaPoista