keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

kp 3

Se tuulee ja pyörii tuolla sisällä ja laittaa kaiken sekaisin sisältä ihoa myöten. Posket kuumottaa, kädet tärisee, hengitys unohtuu, itku kohoaa silmiin. Siltä minusta tuntuu, kun jos joudun itse soittamaan lapsettomuusasioissa hoitajalle tai lääkärille. Ja se imee minusta kaiken energian. Ja puhelun loputtua haluan vain käpertyä vessan lattialle ja itkeä. Mutta itkua ei tule. Hoen itselleni, että hengitä. Elämä menee eteenpäin kun vain muistaa hengittää. Kipeimpinä hetkinä se on ainoa asia mitä jaksaa tehdä. Hengittää vaikka ei haluaisi.

Siksi mies meillä hoitaa kaiken mitä voi. Minussa ei ole enää voimaa kohdata tätä lapsettomuutta. En halua sen olemassa oloa omassa elämässäni. Vihaan sitä. Se on se perkeleen peikko, joka hyppii minun ihanalla mansikkamaalla ja nauraa ivallisesti hyppiessään. Suksikoot v*ttuun. En halua olla lapseton. En halua identifioida itseäni lapsettomaksi. Haluan olla jotain parempaa ja jotain enemmän. Haluan olla jotain muutakin. Kuinka vaikeaa se vain on, kun uudestaan ja uudestaan peikko tulee kyläilemään.

Mutta minä soitin. Aivan itse. Ja nyt olen sitten siinä romuttuneena polvillani. Mutta tämä menee ohi. Aina se menee. (ja aina se tulee uudelleen).

Sain käskyn käydä kilpirauhaskokeissa. Sillä voi olla jotain merkitystä kiinnittymiseen, muttei huonoihin soluihin. Kilppariarvo on ollu viimeksi ehkä vähän liian korkea, mutta kukaan ei ole siihen juuri takertunut. Ei ennen kuin itse takerruin. Kiitos google ja vainoharhani.

Sen jälkeen minun pitäisi taas soittaa lapsettomuusasioissa. Voi luoja. Nyt jo mietin, mistä saan voimia.

Ja sitten pitäisi vielä kerran yrittää. Näin lääkäri meitä neuvoi: Kannattaa yrittää jos vain jaksaa, koska muuten se sitten kaduttaisi, jos ei ole yrittänyt.

Mutta jaksaako? Jaksaa kai sitä jos on pakko. No onko nyt sitten pakko? Voin valehdella itselleni että on.

9 kommenttia:

 1. Voimia Peikkis <3 Oot usein ajatuksissa <3 Mitkä ne sun kilppariarvot on olleet? En usko, että oot vainoharhainen. Endometrioosi ja kilpirauhasvaivat kulkee käsi kädessä. Mun kuukautiskivut on helpottaneet thyroxinin myötä. Ja kannattaa mennä heti aamulla niin suoraa sängystä kokeiisiin, kuin vai voi. Silloin ne huonoimmat arvot saa kiinni. Mulla oli TSH aamulla 2,5, kun päivällä se on ollut 1,8.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on ehdottoman tärkeää ottaa molemmat TSH ja T4V. Ne yhdessä kertovat sitten, jos on vajausta.

   Poista
  2. Tuo TSH oli aamukokeessa pari vuotta sitten 3.5. Kukaan ei oo oikein sanonu siihen juuri mitään.. itte oon googletellu että taitaa olla melko yläkanttiin. Nyt otatetaan sitten tuo T4 ja oliko T3 tai joku kolmaskin arvo kuitenkin vielä. Sitten katsotaan onko mikä meininki. En yhtään ihmettelisi vaikka olisi vieläki ylhäällä lukemat.. oon aina aika väsynyt. Vaan sitä ku on kasvatettu siihen, että niskasta itteä ja tekemään. Pikkuväsyt saa haitata.

   Joo.. ja endosta sano, ettei sille tarvi tehdä mitään, ku se on niin pieni.

   Poista
  3. Onhan tuo vähän yläkanttiin, mutta riippuu paljon niistä muistakin arvoista. Oon kyllä lukenut, että toiset lapsettomuusklinikat ei tee hoitoja, jos TSH on yli 2,5.

   Mä kävin Helsingissä asti endokrinologilla, kun halusin toisenkin mielipiteen tähän kilpirauhasasiaan. Ja se lääkäri totesi, että kyllä hänkin olisi tuolla 2,5 TSH aloittanut lääkityksen lapsettomuuspotilaalle.

   Poista
 2. Jopas on tuttuja ajatuksia <3 mäkin ruinasin taas itelleni kilpparikokeet ku täditäsken löytyi vajaatoimintaa ja oma jaksamattomuus/painonjumittaminen herätti ajatukset että josko sittenkin... Tsemppiä, mä en oo vielä uskaltanut poliklinikka soittaa mitenkä sen neljännen hoidon kanssa käy...saadaanko sitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon olet laittanut tuhansia euroja johtajille että saat mieheni itsellesi... Kumma kun mies ei halua erota ja onhan tuo sairas kyllä, kun sä painostat ja kiristät toista! Susta tuli yh- huoltaja, keräsitkö rahat ex mieheltäsi että sun ei tarvi mennä töihin.... Paljon liikkuu juoruja sun elämästä.

   Poista
  2. Nyt on kyllä pimeydenlapsella väärä osoite :) yh-huoltaja? näillä munasoluilla?? Tuhansia euroja ole laittanut mihinkään muuhun kuin lapsettomuushoitoihin. Töissäkin käyn. Ne juoruaa, joilla oma elämä ei ole riittävän kiinnostavaa.

   Ihan oli pakko vastata ;) En voinut vastustaa kiusausta.

   Poista
 3. Lapsettomien yhdistys Simpukka on perustanut suljetun Facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu lapsettomuus- ja lapsitoiveblogien pitäjille. Ryhmän tarkoituksena on keskustella bloggaamisesta ja verkostoitua muiden lapsettomuusblogien kanssa. Ryhmässä tiedotetaan ajankohtaisista lapsettomuuteen liittyvistä asioista. Ryhmässä saa mielellään jakaa linkkejä bloggauksiin, joita toivoo Simpukan jakavan some-kanavissaan. Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/455655114590243/ Lämpimästi tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista