torstai 13. elokuuta 2015

kp (1)

Sulkeissa 1 sen takia, että vuoto ei ole alkanut vielä, mutta jotain tuhrua aamulla oli havaittavissa.

Nyt olemme sitten virallisesti aloittaneet luovutetun munasoluhoidon. Eli ts. ensikäynti on tehtynä. Eli oikeasti mikään ei ole vielä alkanut =) Paitsi menkat, eikä siis nekään kunnolla vielä.Verikokeita tässä otellaan vielä. Kolmas keskenmeno sai nyt aikaan sen, että (nyt jo tässä vaiheessa) tulevat testattavaksi veritulppariski ja keliakiahommat. Parempi kai myöhään jos ei ikinä. Muutoin lääkärikäynnit, terapeuttikäynnit ja hoitajakäynnit sujuivat ihan ookoosti. Ei mitään käänteentekeviä ratkaisuja tapahtunut ei meillä eikä siskolla.
Syksy on töiden ja opiskelujen puolesta  vain niin kiirettä aikaa, että pyydettiin konkreettisia hoitotoimenpiteitä sitten marras-joulukuulle. Ei tässä enää ole mihinkään kiire. Pari kuukautta ei enää 11 vuodessa paljoa tunnu. Mutta näin. Iso pyörä pyörii ja me sen mukana. Pessimisti ei pety, eli koitan edelleen pitää jalat tukevasti suossa. Toiveet ovat vain sellaisia salakavalia veijareita, että ne hiipivät joka nurkalta olkapäälle ja sydämeen ja sitten räjähtävät (niin kuin mun munasolut tuppaa tekemään).

Toinen juttu, mitä tässä olen nyt touhunnut kaiken muun sivussa on tuo Simpukkahomma. Tai siis touhunnut on varmaan väärä sana -tilasin lehden vuosikerran =)  --minulle vain kaikki tuollaiset lapsettomuuteen liittyvät konkreettiset asiat ovat sellaisia mörköjä. Mutta pikkuhiljaa alan ymmärtää, että toisten kokemuksista voi ehkä saada jotain omaan elämään. Ei ehkä kaikkea tarvitse käydä itse kovimman kautta. Jotkin kriisit on silti sellaisia, että itsehän ne on kantapään kautta opittava. No mutta siis kuitenkin. Ja tuon lehden tilauksen jälkeen olen jopa harkinnut tohtisinko käydä jossain vertaistukiryhmässä. Tietyllä tapaa kaipaisin elämääni sellaista henkilöä joka olisi lapseton, mutta ei sitä haluaisi olla. Siis ihan oikeaa elävää ihmistä, jonka kanssa käydä sitten vaikka lenkillä.

Blogi on ihana paikka purkaa ajatuksiaan. Ja tätä kautta olen saanut NIIIIN paljon vertaistukea, että en osaa kuvitella kuinka syvällä suossa olisin ilman TEIDÄN kommenttejanne <3 Kiitos niistä. Tätä kautta olen myös löytänyt ystävättäriä tuohon "tosimaailman" elämäänkin.  (suurin)osa heistä on vain saanut lapsen ja elämä täyttyy vauvantuoksuisesta arjesta, niin kuin sen kuuluukin. Kaikki kuitenkin ovat oikeassa elämässä siellä niin kaukana, että lenkillelähteminen vaatisi useamman päivän reissun. 
Ja tämä yksi lapseton ystävättäreni, jonka kanssa vuosi ehdittiin lenkkeillä tosiaan on nyt päässyt omaan junaansa ja lähtenyt asemalta matkalle kohti vauvamaata.

Niin siksi.  Tässä pohdin ja kerään rohkeutta, että uskaltaisinko lähteä paikkakuntamme vertaistukiryhmään olemaan minuna. Näyttämään naamani ja tehdä lapsettomuudesta "julkista". Kuten jotkun tietävätkin, niin lapsettomuus on tähän asti ollut vain minun juttuni. Joka kuitenkin on hieman murentunut mieheni ollessa avoimempi asian suhteen. Olen sitten minäkin pystynyt hieman avoimemmin parille tuttavalle täällä kertomaan. Mutta lapseton on aina lapseton. Ja toinen lapseton on aina myös lapseton. Ja siinä on semmoinen yhteys välillä, jota on aika vaikea kuvailla. Se vain on. Ja yleensä se tietyllä tapaa tuo lohtua. Vaikka toisaalta se lisää surua, että joku muukin joutuu kulkemaan tässä samassa suossa.


4 kommenttia:

 1. Paljon onnea uuden kirjan sivun pilkoituksesta elämässä <3 Vaikutat ainakin todella valmiilta luovutettuun munasoluhoitoon. Sulla kaikki muu tuntuu pelaavan, joten toivotaan kovasti, että saisitte hyviä kandidaatteja petrimaljalle :) <3

  Mutta siis nyt on mennyt jotain ohi? Kolmas keskenmeno? Ja minä kun luulin, että kaksi niitä on tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se toinen on ollut sellaisessa muutenkin ihan hämärässä vaiheessa elämää, ja kesti vain n. 4-5 päivää (eli meni kesken kp 36).. eli olisi saattanut mennä ihan ohi, ellen olisi sattunut tekemään raskaustestiä siinä kierrossa. Ja viivakin oli hailakka, mutta viiva silti. Jotenkin en koskaan ole sitä kytkenyt osaksi näitä hoitohistorioita, mutta virallisissa papereissa se on ollut mainittuna.

   Poista
 2. Mä en oikein sopeutunu meidän paikkakunnan vertaistukiryhmään...olin ehkä liian pessimisti muihin nähden ja se vaan sit jäi...jokseenkin korpes ku muut raskautu ja ite siellä kökki. Tsemppiä lahjasoluihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin pelkään, että koko touhusta tulee vaan kökömpi olo. Ei oikein jaksaisi kuulla mitään ihmetarinoita tai onnistumistarinoita. Kivaahan se tietty niille kaikille on, mutta toisten onnistuminen ei enää ihan kauheasti lohduta, vaan lohtu pitää nyt koittaa löytää jostain muualta. Heh.. joo, kiitos tsempityksistä. Sitä vaan on niin varovainen sen luovutussoluhoidonkin suhteen. Siinä ei oo mikään yhtään sen varmempaa. Pessimisti ei pety (pettyy se)..

   Poista