maanantai 22. helmikuuta 2016

ei mitään uutta auringon alla...

Tuli vain jokin tarve kirjoittaa, vaikka edellisestä postauksesta on (vain) kaksi kuukautta. Elämä on pysähtynyt. Tuntuu, että maailma on pysähtynyt. Ja tuntuu, että tuo kaksi kuukautta on ollut vuosi.
Toisaalta pysähtyneisyys on ihan kiva asia. Eipähän hyppele peikkoja pusikoista harvase päivä riesoiksi. Mukavan seesteistä on.
Tosin muutosten tuulet puhaltavat idästä. Monet asiat tulevat muuttumaan tulevien kuukausien aikana. Työpaikka, paikkakunta,  asunto. Ehkä tämä seesteisyys on vain tyyntä myrskyn edellä.

Olen yrittänyt tässä tauon aikana keskittyä itseeni ja omaan hyvinvointiin. Saada vähän kiloja pois ja kasvattaa hiuksia. Molempia melko huonolla menestyksellä.

Olen opetellut uudenlaista ruokavaliota colitiksen takia. Täydellinen ruokapäivä olisi seuraavanlainen:
6:00 aamulääke
7:00 aamupuuro
9:00 rahka ja mehukeitto + tee
11:00 lounas: kanaa, vihanneksia, riisiä
13:30 tee/kahvi + banaani
14:00 päivälääke
15:30 kanaa, vihanneksia, riisiä
18:00 rahkaa, mehukeittoa, marjoja/hedelmää, leseitä  tai jotain muuta pirtelöksi
20:30 rahkaa, mehukeittoa, marjoja
22:00 iltalääke
Vaan ainahan tuosta tulee lipsuttua.. Mutta joka aamu komennan itseni aloittamaan uudestaan. Vaikka todennäköisesti epäonnistun jossain vaiheessa sitäkin päivää.. Tuolla sapluunalla maha voi tosi hyvin. Pystyin sitä noudattamaan viikon.. ja silloin pyyhki suolen kanssa tosi hyvin. Ei ollu pieruja, eikä löysää ulostetta.
Nykyisin on normaali olotila, että vatsa on edes aivan vähän kokoajan turvoksissa. Olen jo ymmärtänyt, että se on nyt näin. En enää edes unelmoi normaalista terveestä mahasta. En edes tiedä voiko sitä saada enää.
Pienillä annoksilla yrittänyt mennä. Huomannut, että suolisto tykkää, kun syö usein ja vähän. Sitten juon vettä vähintään 2,5-3 litraa päivässä. Välillä koitan sekoittaa jotain vitamiiniporeita nesteeseen, etten liota itse itseäni liiaksi sisäisesti.
Seuraavia tuotteita yritän vältellä parhaan kykyni mukaan:
- hiilihapolliset juomat
- ruisleipä
- kahvi (ei muuten ole vielä kertaakaan mennyt päivää ilman kahvia) - ja aina närästää
- punainen liha
- kovin rasvaiset jutut
- tuoreet kasvikset
- omena
- pähkinät, siemenet (vain vähän voi näitä)

PMS-oireita vastaan olen hyökännyt tuplaamalla magnesiumin ja b-vitamiinin päivittäiset pillerit. Tuntuu, että auttaa (tai sitten vain kuvittelen).

Rautaa olen ensimmäisen kerran 15 vuoteen saanut pysymään sisällä!! se on iso juttu se. Miksi ihmeessä, en aiemmin ole tajunnut, että sitä voi ottaa nestemäisenäkin (pahaa on vaikka olisi kuinka hedelmäistä makua). Ja että sitähän voi ottaa joka kolmas päivä.. eikä joka päivä ettei maha mene sekaisin. Tuntuu, että pitkästä aikaa en ole sellainen viimeisillä voimillaan kuilun reunalla roikkuva aave, vaan että minulla on pikkuisen energiaa tehdäkin jotain. Ei vielä kovin paljoa silti. Pikkuhiljaa.

Parisuhde voisi voida vähän paremmin. Vaan niinhän se voisi aina. Harkittiin parisuhdeterapiaakin lukkojen aukaisuun, mutta sitten se ajatus hautautui johonkin. Ehkä sen voisi kaivaa sieltä. Aina olisi hyvä päästä puhumaan, jos muuten on lukkoja.

Ja sitten se lapsettomuus. Edelleen tauolla. Ja parhaani mukaan teen elämästäni elämää ilman lapsia. Pyrin nauttimaan jokaisesta päivästä. Enkä liiaksi enää elä toiveille, vaan elän itselleni antaen konkreettisia kivoja asioita.


3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onko sulla sähköpostiosoitetta, jonka tohtisit antaa täällä netissä. Voisin sinne kirjoittaa avoimemmin =)

   Poista
  2. kuukuskuukus@gmail.com pistä tonne viestiä niin sieltä kautta voin sit antaa kunnon sähköpostiosoitteen...ku noi käytössäolevat on omalla nimellä. Toi on tommonen anonyymiosoite :)

   Poista