maanantai 26. marraskuuta 2012

kp 32

Luinpa taas tuolla Internetin ihmeellisessä maailmassa. Avainsanana selittämätön lapsettomuus.

" Selittämättömästä syystä lapsettomiksi jääneistä puolet tulee raskaaksi ilman hoitoja yhden vuoden yrityksen jälkeen ja vielä kolmenkin vuoden jälkeen 14 % (te Velde 2000)."

"On syytä miettiä, voiko pari itse tehdä jotakin hoidon onnistumisen hyväksi. Ylipaino ja siihen liittyvä insuliiniresistenssi aiheuttavat munarakkulan kypsymisen häiriöitä ja heikentävät vastetta stimulaatioon."

Olen jumittanut tuohon 61 kiloon. Se ei sitten liiku mihinkään. Ei ylös eikä alas. Kolmen kilon painonpudotuksella voisin olla suhteellisen normaalipainoinen. Vaikka terveeltä ja vahvalta minusta nytkin tuntuu. Eikä ollenkaan liian raskaalta. Pitäiskö ottaa elämälle muutaman kuukauden projekti? "Treenaa itsesi lapsettomuushoitokuntoon"... 

Lähestyvä joulunaika ja suklaaherkut ovat armottomia tovereita. Nautin elämässäni pienistä asioista. Ja ikävä kyllä - yksi niistä on syöminen. Vaikka se tekeekin minusta ihan vähän pyöreämmän kuin muut. Naisen pitää olla sillä tavalla sopivasti pyöreä, eikös vain? Hirmuharmillista jos se 3 kiloa on se syy, että lapsentulo estyy sen vuoksi.  

5 kommenttia:

 1. Olen pohtinut samaa, että auttaisiko itsellänikin muutaman kilon painonpudotus. Herkut edes pois, niin sekin voisi jo auttaa ainakin tuohon insuuliniresistenssiin. Olen sitä mieltä, että omalla kohdallani siinä on häikkää. Joudun pitämään ruokailuajat tasaisina tai muuten verensokeri laskee jotenkin 'liian' alas. Painoindeksi on 22,3, mutta luonnostaan olen hoikka ja tuo painoindeksi on minulle jo korkeahko.

  VastaaPoista
 2. elä hyvä tyttö enää tosta painoa pudota. Hyvän ja terveen kokonen olet ainakin painoindeksin perusteella. Mulla on ihan millin verran liian paljon.. eli se pari kiloa tiputtaisi minutkin tuohon normaalin painoindeksin asteikkovälille.
  Kuitenkin annan (ainakin vielä) enempi arvoa sille, että on hyvä ja vahva olla. Syöminen on yksi elämän nautinnoista ja auttaa ainakin vähän stressiin :D ..kunhan ei liikaa syö.

  VastaaPoista
 3. Juu totta, kyllähän tuo painoindeksini hyvä on. Jotenkin sitä vaan hakee erinäisiä syitä tähän, miksi raskaus ei ala. Ehkä pitäisi jättää ne sokerit pois ja keskittyä ruoan laatuun, eikä edes miettiä, että pari kiloa pois tekisi jotain.

  Ihan mielenkiinnosta kysyn sellaista, kun sinulla tuota hoitohistoriaa on, että oletko kokeillut mitään vaihtoehtoishoitoja? Itse olen tavannut nyt homeopaatin ja ajattelin kokeilla sellaista, kun lääkkeet ovat melko edullisia.

  VastaaPoista
 4. Lastahan meillä ei kauaa ole yritetty, mutta lähinnä tuohon vuotohäiriöön haen homeopaatilta apua.

  VastaaPoista
 5. en ole kokeillut mitään vaihtoehtoishoitoja, mutta kaikkea muuta kyllä foolihaposta macajauheeseen. Olen kyllä miettinyt, että josko pitäis tilata akupunktioon vaikka aikaa.. mutta toistaiseksi olen pyrkinyt pitämään kalenterin niin täynnä kaikkea, että vessassa käynnillekin pitää varata oma varttinsa kalenterista että kerkeää sinne.
  Kerrohan sitten kokemuksia, jos/kun kokeilet homeopatiaa.

  VastaaPoista