tiistai 21. tammikuuta 2014

kp 10

Tänäänhän oli sitten se toinen akupunktiokerta. Pakko se on  myöntää, että ei se aivan "ei-mitään" ole. Mun kestojumi lapaluiden väliltä on löysänny niin, että mulla kääntyy pää vihlasematta heti johonkin! Varmaan eka kerran vuoteen. Kiva, että edes hartiat aukeaa (kun hoito kohdistuu kai ensisijassa kuitenkin lapsettomuuteen).

Eilen olin illasta ihan tööt. Ei jaksanut tehdä yhtään mitään. Maha turposi ja rupesi särkemään häpyluun alta. Vielä tänään aamustaki vähän. Kerroin tietty tuosta sille hoitajallekin, niin se ihmetteli noita oireita. Kuulemma kellään ei ole aiemmin tullut. Mä vaan naureskelin, että ihan normaalioire, kun olisi tökkässyt annoksen menopuria napaan. Tästä keskustelu fsh:n kautta follikkeleihin, joista tää hoitaja kysyi, että mitä on follikkelit. Tuli ihan hassu olo. Eikö kaikki tiedäkään mitä on follit (saati terveydenhoitoalalla oleva ihminen).. Sehän on melkein yhtä tuttu sana kuin peruna =) Sitä välillä unohtaa sen, että lapsia tehdään yleensä muulla tavoin kuin folleja stimuloimalla. Noh.. tällaseksi sitä tulee vuosien lapsettomuuden jälkeen. 


7 kommenttia:

 1. Heh! Joo, oon törmännyt samaan. Tosin, vyöhyketerapiassa. Se terapeutti sanoi mulle käsitellessään oikeaa jalkapohjaa, et tän puolen munasarja on varmaan irronnut tässä kierrossa o_O

  Siellä tuli vähän sellainen olo, että mahtoiko se tietää yhtikäs mitään. Ja tosiaankin, välillä sitä unohtaa, ettei nämä hommat ole kaikille selvää pässin lihaa. Mun ystävä kysyi kerran, et miten lääkärissä meni ja raporttini jälkeen hän oli ihan hiljaa. Ei vissiin tajunnut folleista sun muista mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt selvisi syy sun tiputteluunkin! Irronnut munasarja! No vitsivitsi. On tää kyllä melko touhua, mihin kaikkeen sitä on valmis "antautumaan". Huumoriksi muuttaminen kieltämättä auttaa. Tai sitten sitä on vain jo niin kieroutunut, että vakavatkin asiat naurattaa.

   Mitä ne siellä vyöhyketerapiassa noin muuten tekevät? Ja miten sen kuuluisi toimia?

   Poista
  2. No siellä käsiteltiin jotain pisteitä jalkapohjista ja korvista. Ihanalta se tuntui ja jotain se kyllä teki, koska olin ihan pökkerössä aina sen käsittelyn jälkeen. Vyöhyketerapeutti kehotti ajelemaan autollakin varovasti, koska vyöhyketerapian jälkeen on aika uninen olo.

   Vyöhyketerapeutille kerroin lapsettomuudesta ja vuotohäiriöistä ja jotain pisteitä hän käsitteli, jotka linkittyvät noihin lisääntymiselimiin. Viimeisellä kerralla sanoi, ettei ole vielä luovuttanut minun suhteeni, mutta ei sitten tullut enää mentyä.

   Rentouttavan vaikutuksen puolesta voisin mennä kyllä uudelleenkin.

   Poista
 2. Irronnut munasarja! :D Aaaaah-haaa-ha!

  Ihania uutisia Peikkomagneetti! Mun ystävä on opiskellut akupunktiota vähän työn puolesta ja nyt vyöhyketerapiaa. Olen antautunut harjoittelualustaksi, mutta ei se ole tökkinyt neuloja kuin korviin. Pitääkähän varata aika ihan oikealta neulojalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan uskoa, että joillakin noi voikin toimia.. Tapahtuuhan niitä kaikkien hoitojen jälkeisiä ihmeitäkin joillekin. Varmaan menee samaan kategoriaan. Mutta jos vaan uteliaisuutta riittää, niin onhan tuo ihan kokemisen arvonen juttu. Sullahan on vielä ihan etulyöntiasema, jos pääset koekaniiniksi kaverille. Mulla pistettiin niitä neuloja vatsaan ja selkään ja jalkoihin ja käsiin.
   Ite alan kuitenkin olla henkisesti valmis tulevaan ivf:ään. Tai niin valmis kuin siihen tulevaan pettymysten määrään ikinä voi olla.

   Poista
 3. Aina voi kokeille, eipä siinä ainakaan mitään menetä. Itse olen käynyt kalevalaisella jäsenkorjaajalla ihan muuten vaan yleisesti itseäni "korjauttamassa" ja tuli sitten puheeksi meidän ivf hoitomme ja ennen alkionsiirtopävää suuntaan taas sinne sillä se saa jotain paikkoja auki että edellytykset "istutukselle" ovat paremmat. Homeopaatille hakeuiduimme myös lapsettomuuden takia ja ainakin mieheni reuman hän sai kuriin, siittiöiden määrän noususta emme vielä tosin tiedä. Meillä tosiaan nyt ensimmäinen ivf edessä enkä tiedä termeistä oikeastaan yhtään mitään, aikaakin kun sairaalaan soitin ja kysyttiin, että mikä hoito meillä on menossa niin ensimmäisenä vastasin nauraen, että lapsettomuushoito kun en saanut päähäni, että mikä se meillä on oikein meneillään... :)
  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos kommentistasi =) Nää on aika mielenkiintoisia nämä vaihtoehtoiset hoitomenetelmät. Termit tulee kyllä varmasti pakostakin tutuksi jos tätä joutuu kovin pitkään jatkamaan. Toivottavasti teidän ei tarvi perehtyä kovin laajasti sanastoon vaan tuleva ivf toisi tulosta. Käyppä sitten kertomassa miten meni? Kiinnostaa kovasti tosielämän kokemustarinat, kun ivf itelläki lähestyy ja lähestyy...

   Poista