tiistai 25. maaliskuuta 2014

kp 14

Päivitin taas niitä teknisiä tietoja tuonne historiikin alle, mutta 16 (liian?) pientä rakkulaa löytyi. Puregon annosta päädyttiin nostamaan 225 IU:hun ja kolmen päivän jälkeen katsotaan taas missä mennään. Ei mennyt niinku strömssössä.

Sarjassamme miljoona pientä kysymystä: 

1. Mua kyllä vähän (ja vähän enempikin) suututtaa. Miksi ihmeessä ne vaihtaa lääkettä, jos yksi lääke on todettu jo tuottavan vastetta rakkuloissa? Ei se lääkärikään osannut siihen vastata, kun kysyin! Taidetaan olla ihan lääkefirmojen koekaniineita tässä hommassa =/

2. Mun värkit on sivussa ja toinen munis on siellä kohdun takana jossain. Voitte vaan arvata, mitä tulee ekana mieleen.. No nii-iin.. miten ne saa punktioitua sieltä takaa mitään? joutuuko ne menemään kohdun läpi? vai jalan läpi ? ainakin se varmaan sattuu ihan hitosti.

3. Kohdun limakalvo on jo 8,4 mm. Onko siitä sitten haittaa kiinnittymiselle jos kohdun limis kasvaa liian paksuksi??  


7 kommenttia:

 1. Vastailen mitä pystyn...mullahan toinen munasarja majailee kohdun takana tai vaihtoehtoisesti sen päällä(?), ekassa punktiossa se oli matkannu ton toisen munasarjan taakse...onnistui punktio yhdellä kertaa kummastakin munasarjasta. (Mut nyt ku tarkemmin mietin, mulla ei oo mitään mielikuvaa mistä kautta ne oikein punktoi mut...tais ihan tarpeeks olla lääkitystä :D
  ja sit siitä limakalvosta,mulla oli eilen ultrassa kohdun limakalvo 8mm ja oli kuulemma juuri sen kokoinen ku pitääki. En sit tiiä lopettaako se kasvunsa jossai vaiheessa vai miten toi menee.
  Mulle lääkäri selitti ton vaihdon,siis mulla vaihtu gonal puregoniin, vaikka gonalkin tuotti munasoluja, sillä että kun meillä se hedelmöittyminen ei menny niinku piti kokeillaan nyt toista lääkettä ja hän ei kahta hoitoa toista samalla lääkkeellä mielellään, jos ensimmäinen on epäonnistunut jollain tapaa. Omalla kohalla toimi toi vaihto siinä mielessä, et nyt on tasakokosempia noi munasolut...mut paha mennä sanoo noista lääkevalinnoista, mä vaan sluibailen lääkärin päätösten mukaan ja luotan et se tietää mua paremmin...
  Voimia ja onnea matkaan. (Kannattaa muuten,vaikka ihan huviks, kaivaa spotifysta ivf hypnosis levy, on ihan hauskaa kuunneltavaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti hirmusesti tosta vastauksesta. Oot vähän niinku mun rauhotusenkeli: vakuutat, että kaikki menee ihan hyvin ja että kaikki on niinku niitten pitääkin olla. Ihan selvästi tiiät mitä tarvin näihin kauhunsekaisiin hetkiin :) Ihailen tuota sun harmoniaa tän asian suhteen. Voimia ja tsemppiä sullekin.

   Poista
  2. <3 mä vähän epäilen et mun rauha ja harmonia katoaa ku alkaa ensi viikolla piinailut...hedelmöittyykö alkiot, löytyykö ees kypsiä munasoluja...päästäänkö siirtoon jne.. Onneks on yks kerta takana, tietää et siitä negastakin selviää hengissä...selviää myös epäonnistuneesta hoidosta...näköjään oikeestaan mistä vaan selviää.

   Poista
 2. Mä en osaa vastata sun kysymyksiin, mutta hirmuisesti saan kyllä tietoa, kun itsekin varmaan sitten syksyllä ensimmäinen IVF on edessä.

  Limakalvostasi meinasin kirjoittaa, että sehän on tosi hyvän paksuinen tässä vaiheessa. Mä olen hädin tuskin päässyt tuohon lukemaan ovulaatiovaiheessa. Toivotaan, että se on vaan hyvä asia.

  Kovasti voimia ja uskoa tulevaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä söin varalta omega-3 kalanmaksaöljykapseleita ja syön pellavarouhetta puuron kanssa. Vissiin saanut yliannostuksen kun limis innostunut kasvamaan. Kokeile ihmeessä noita, jos sulla meinaa olla liian ohukainen. Kiitos voimauksista! <3

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Pitääkin ottaa noi omegat käyttöön. Joskus nuorempana niitä söin, mutta enää en oo syönyt. Pellavansiemenrouhetta syön rahkan joukossa kerran päivässä.

   Paljonko söit noita molempia?

   Poista
  3. 2 kapselia päivittäin kerralla ja pellavarouhetta loraus (n, 2 -3 rkl).

   Poista