perjantai 4. huhtikuuta 2014

kp 24

Munakas-uni kävi sitten toteen. Ja lapsettomuudelle alkaa löytyä lisää selityksiä.

eli meidän yhdeksästä kahdeksan oli vissiin hedelmöittynyt, mutta niistä viidessä oli ollut liian heikko kuori, eli rambosiittiöitä oli puskenut sisään enemmän ku liikaa. Yhdessä ei ollut ollut kuorta ollenkaan. Kaksi oli lähtenyt jakautumaan, joista toinen jaksoi jatkaa siirtokelpoiseksi. Eli pakkaseen ei jäänyt mitään.

Vähän jäi auki, että mitä laatua tää siirretty oli. "N-" luki papereissa. Sanoivat vaan, että ihan hyvä. Tai sitten eivät halunneet sanoa, että ihan paska.

Mä ehdin varmaan käymään tän hulabaloon vielä kerran tän vuoden aikana läpi.

***
En tiedä pitäskö vaiko eikö pitäs googletella, mutta tässä otteita jostain opinnäytetyöstä:
"Tutkimuksen mukaan parhaaksi alkioksi siirtoon valikoitui jakautumisnopeuden kannalta alkio, joka 2-päiväisenä oli 4soluinen. 23% näistä alkioista implantoitui. 2-soluisista alkioista 12% ja 3soluisista vain  7% implantoitui. "

Eli 7 % todennäkösyydellä toi munakas vois kiinnittyä - paitsi jos se on muutenkin ihan epänormaali.

5 kommenttia:

 1. No oho, villejä siittiöitä ja heikkoja munasoluja :/ teilläkö ei icsillä yhtään kokeiltu? Meillä jo ekassa puolet icsattiin ja loput sai luonnollisesti petrimaljassa treffata...nykyään vaan icsillä mennään, ku ei noi meidän sukusolut suostu normaalisti hedelmöittymään.
  Nyt sit piinaillaan seuraavat viikot, eikä vielä heitetä kirvestä kaivoon...yritetään pysyä positiivisina jouluun saakka, sillä kävi miten kävi siellä se alkio kuitenkin on...ja enemmän tässä ollaan raskaana ku aiemmin ;) tarrasukkia munakkaalle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo, eivät kokeilleet icsiä.. seuraavassa kuulemma sitten vasta. No niin no joo. Niinhän se pitäsi ajatella, että enemmän raskaana kuin aiemmin, mutta kun hoitohenkilökuntakin näytti lähinnä huolestuneelta, niin ole siinä sitten ite toiveikkaana.

   Tää munakas tarvii kyllä isot tarrasukat. Se on kaiken hyvän lisäksi sellainen epänormaali 3-soluinen. Tai googlen mukaan 3-soluinen on epänormaali.. en sitten tiedä. Sen ne kuitenki siirsivät.

   Poista
 2. Mä en ees tajunnu kysyä millainen alkio lähti mukaan...jännitin liikaa sitä siirtoa. No toivotaan et epänormaalitkin voi onnistua :)

  VastaaPoista
 3. Hui! Mä olen jotenkin päättänyt että me ei onnistuta sen takia että mulla on jotain teräs munasoluja joihin siittiöt ei pääse sisään (agressiivinen nuori nainen, ja sitä rataa) eikä mulla tullut edes mieleen että se voisi olla myös toisinpäin! Mutta tsemppiä. Pidetään peukkuja sille viimeiselle!

  VastaaPoista
 4. Meillä oli hitaita kakssoluisia kaik...ei ihmeelliset mahdollisuudet tolla meidänkään kyytiläisellä. Syksyllä oli 5-soluinen, mut eipä silti tarrannu kiinni. Jatkossa tulossa lisää tutkimuksia miks eivät suostu hedelmöittymään, kahden alkion siirrot, pidemmät viljelyt jne...wuhuu.

  VastaaPoista