keskiviikko 17. syyskuuta 2014

kp 5

Eipähän mennyt taas niin kuin Strömpsöössä tämä homma.  Käytiin tänään aloitusultrailussa.

Siellähän näkyikin nestepalluroita munasarjassa, kun ei olisi pitänyt näkyä yhtikäs mitään.  Suurin oli sellainen 3 cm pallero. Toinen puoli oli sentään sellainen kuin piti olla, eli vaihdevuositilassa. Hoito kuitenkin jatkuu, ja viikon päästä katsotaan, että mitä Menopur saa aikaan. 

Töissä pitää aina keksiä hyviä tekosyitä, miksi katoan työpaikalta tunniksi. Tänään olin bisneksiä hoitamassa.. tiistaina taidan olla hammaslääkärissä ;) ja perjantaina pidän pitkän lounaan. Punktio viikolla (jos sinne saakka pääsee) pitääkin keksiä astetta paremmat tarinat. Lomalla olen loppuviikon, mutta jos tai kun punktio saattuu alkuviikkoon niin siinä sitä saakin taas keksiä juttua. Oishan se helppoa vaan kertoa kaikille avoimesti. Vaan mä en kestä niitä katseita ja säälikommentteja mitä siitä seuraa. Koettu kerran jo.. ja jos voi välttää niin vältän viimeseen asti.

Suprecurista menee pää hömppistilaan, eli kokoajan on sellainen olo kuin olisi pullossa. Huimaa ja humisee. Kuumat aallot ovat myös ihastuttamassa läsnäolollaan. Saapa nähdä mitä 225 IU annos menopuria saa aikaan!

Liikkua yritän minkä olotilaltani ja fiilikseltäni jaksan. Paino nousee, koska lohdutan itseäni syöpöttelemällä kaikkia ihania herkkuja. Jokaisena päivänä yritän tsempata itseni uuteen nousuun ja joka päivä aloitan uuden elämän ruokavalion suhteen. Ehkä onnistun vielä =) Tää päivä menetettiin, kun lounaalla tuli syötyä tuhti turkkilainen annos. Pitänee kotona polkea sen edestä sitten kuntopyörää.

7 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa aikamoiselta tuo pitkä kaava! Olin aluksi hirveän pettynyt, kun mulle ei sitä valittu, mutta nyt oon kyllä ollut ihan tyytyväinen tähän lyhyeen kaavaan. Tästä oli hyvä lähteä liikkeelle, kun muistuttaa aika paljon inseminaatiokierroksia.

  Mitä nuo rakkulat olivat? Olivatko endometrioosiin liittyviä vai jotain toiminnallisia?

  Hyviltä kuulostaa sun katoamissunnitelmat. Meillä töissä muutama tietää mun asioista. Ovat suhtautuneet minuun ihmisenä ja jotekin tosi jalat maassa ovat muutekin. Toisella ei ole omia lapsia ja on varmasti näitä asioita paljon joutunut miettimään. Hänen miehellään on lapsia ja ovat päättääneet, etteivät yhteistä toivo. Toisella työkaverilla on yksi lapsi. Hän on siis miespuoleinen eli kovin syvällisiä ei jutella, mutta olen miettinyt, että hänkin on varmaan kaikenlaista joutunut käymään läpi. Ymmärtävisiä ihmisiä sattu

  VastaaPoista
 2. siis sattunut tähän lähimpään työporukkaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä oli vain vasemmassa. Yksi iso ja kaksi vähän pienempää. Lääkäri puhui, että olisivat nestettä.
   Pari kertaa on ollut sellainen lähelläpiti tilanne, että melkein tehny mieli kertoa hoidoista ja kaikesta, mutta imasin onneksi äkkiä takaisin.
   Googlettelin, että 5-10 %:lla naisista tulee nestekystiä joskus, jotka sitten häviää itestään seuraavan kuukautiskierron aikana.

   En tiiä.. Onneksi se oikea puoli oli "puhdas". Blaaah..

   Poista
 3. Onpas kurja et sinne oli noita rakkuloita kertyny. Pakko kyl ihmetellä et jatkovat hoitoa siitä huolimatta, mulla sillon ku ei ollu synarela toiminu niinku piti niin oli ehdoton ei jatkolle, ku ei ollu mitään varmuutta mitä sit tapahtuu jos niitä munasarjoja lähdetään stimuloimaan. Ite endon takia tykkäsin tosta pitkästä kaavasta, ku selkeesti helpotti pitkäks aikaa oireita ne jarrut...vaikkakin kurjaa se sumuttelu ja vaihdevuodet olikin...mut pitää vaan aatella niin et jospa se kaikki auttais rauhoittamaan sen pirun endon (ihan ku mikään tota rauhottais)
  Hyvät noi suunnitelmat, ite en onneks oo joutunu miettimään miten töissä kertois ku en oo töissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki endometriooma eleli ja voi hyvin vielä siellä vasemman munasarjan kyljessä/päällä. Oli edelleen sen 1,5 cm kokoinen, eli ei muutosta. Joo..vähänhän se latistaa ennestään latistuneita tunnelmia, kun kuulee "poikkeavista löydöksistä".
   Kai se, että ne on vaan jotain nestepalluroita ei sitte haittaa hoitoa? Luulis, että lääkärit tietää mitä tekee. Ei ne pallurat mua haittaa.. Ei oo itteasiassa kerrankaan tuntenut mitään kipuilua munasarjoissa.

   Poista
  2. Se niissä sumuissa olikin hyvää ku kivut häipy...ihanan kivutonta oli elämä piikityksiin saakka, ellei nyt miehen kärsimää hullua naista lasketa kivuksi :D

   Poista
  3. On se hyvä, että mies pääsee osalliseksi hoidon "ihanuudesta" :)

   Poista